Mikrosement til badet

Trenger badet ditt en kjærlig hånd, og har du noen gamle og slitte fliser på badet som du ønsker å få skiftet? Da er mikrosement, i form av BASEBETON , en opplagt mulighet til å løse problemet ditt. Samtidig slipper du å gjøre store mengder rørleggerarbeid, da mikrosementen kan påføres direkte på materialet som allerede ligger på baderomsgulvet. I tillegg kan mikrosement påføres av de fleste og gir en jevn overflate, helt uten sprekker og fuger – som ellers kan oppleves ved å legge fliser på baderomsgulvet. Den er enkel å rengjøre og sørger for at du aldri vil angre på å velge det helt unike utseendet som microment til badet kan skape.

BASEBETON  og mikrosement er produkter som på mange måter er veldig like. Den store forskjellen på de to produktene er at mens mikrosementen krever en autorisert håndverker, er grunnbetong egnet som gjør-det-selv-produkt. Felles for produktene som overflatebelegg er at de både er slitesterke og kan påføres på toppen av enhver overflate. I tillegg finnes de i et bredt spekter av farger og i ulike uttrykk, for å skape den perfekte finishen i innredningen. Du kan lese de andre fordelene med grunnbetong nedenfor:

✔️ Basebeton er klar til bruk direkte fra beholderen og fås ferdigblandet
✔️ Rask at påføre  – også for en ikke-handyman/kvinne
✔️ Rask tørketid, ca 2-3 timer
✔️ Lang holdbarhet
✔️ Vannavvisende
✔️ Hygienisk – lett å rengjøre og vedlikeholde
✔️ Tilgjengelig i en lang rekke farger 
✔️ Flere forskjellige uttrykk for en fin og bemerkelsesverdig finish

Hvorfor velge mikrosement til badet?


Når mikrosementen er riktig påført, er det et hav av fordeler du kan nyte godt av. En av dem er at den har en passende hardhet, som sikrer en solid overflate. I tillegg vil overflaten være fleksibel og vannavstøtende. Dette er spesielt viktig for et bad hvor overflatene ofte og lett kommer i kontakt med vann og fuktighet. Designmessig er det også flere fordeler, da mikrosement er populært å dekorere med, og folk er gale etter det helt spesielle uttrykket det gir et rom. Uttrykket er ganske nordisk, så er du på jakt etter et bad i moderne skandinavisk stil, er det nærliggende å se nærmere på mikrosementen.

Det er som kjent en relativt enkel måte å gi belegget et nytt utseende og løfte det til nye høyder. Dette betyr også at det nesten alltid er mulig å foreta en oppussing av boligen, dersom du finner det en nødvendighet.

En annen fordel med mikrosement til badet er at det tar relativt kort tid å renovere et område med mikrosement. Avhengig av størrelsen tar det vanligvis opptil fem dager – etterfulgt av et par dager før rommet med belegget kan tas i bruk på vanlig måte i de daglige rutinene igjen. Sementen må være tørr for å oppnå best resultat. En siste fordel er at mikrosement er en billigere metode enn andre former for baderomsoppussing.

Grunnen til dette er at den igjen kan legges oppå en eksisterende overflate og dermed unngår man for mange vanskeligheter med reparasjoner og lignende – dette kan være nødvendig i enkelte tilfeller – dog svært sjelden. En annen god fordel med mikrosement til badet er at det vanligvis holder i flere år. Som med alle andre materialer er det fare for riper på belegget dersom det skjer noe helt ekstremt – men dersom overflaten er riktig lagt oppstår det sjelden problemer.

Du kan til og med bidra til å forlenge holdbarheten ved å vedlikeholde områdene som har en overflate av mikrosementen ved å bruke vann og såpe til å rengjøre, og dermed opprettholde det pene utseendet.

Hvor på badet kan man bruke mikrosement?


Badet er et opplagt sted å få lagt mikrosement, da det brukes mye tid på badet, derfor er det viktig at det er i forskriftsmessig stand. I tillegg er det alltid behagelig og hyggelig å ha et pent og velinnredet bad tilgjengelig når det er gjester på besøk – dette gir bare et godt inntrykk.

I tillegg er mikrosement også sklisikkert, og mange velger derfor å bruke akkurat dette materialet på badet, for å gjøre belegget mer sklisikkert. Noen materialer av mikrosement er imidlertid mer sklisikre enn andre, og dette bør bare tas i betraktning. Mikrosement gir imidlertid en jevn finish, som også har sine designfordeler.

Det kan imidlertid også bety å gå på akkord med sklisikkerheten. Du kan velge å påføre mikrosement på både baderomsgulv og vegger, og nedenfor kan du se hvorfor:

Gulv

Du kan bruke basebeton som mikrosement på baderomsgulvet ditt for å gi det et moderne og nordisk utseende som gjør gulvet ditt helt unikt. Mikrosementen gir deg den perfekte kombinasjonen av funksjonalitet og design på samme tid. Det tar ganske kort tid å renovere et område med mikrosement. Alt avhenger selvfølgelig av i hvilken grad oppussing ønskes, men som hovedregel tar det opptil fem dager. Så tar det litt flere dager før rommet med belegget kan brukes på vanlig måte igjen. Sementen må få tørke helt for å oppnå best resultat – noe som er essensielt dersom mikrosementen skal legges på gulvet som går på flere ganger daglig. At mikrosementen er sklisikker gjør den også sterkt anbefalt som baderomsgulv.

Vegg

På samme måte som mikrosement kan påføres badegulvet, kan det også påføres veggene i rommet. Ved å påføre mikrosement på veggene sikrer du også noen baderomsvegger i et slitesterkt og solid materiale, for et rom som er ofte brukt og ofte innebærer bruk av vann, og derfor lett blir fuktig. Veggene er også enkle å vaske av, og beholder sitt nordiske og rå utseende i mange år. Overflaten er også fleksibel og vannavvisende, noe som kan være aktuelt både for et kjøkken, men spesielt også for et bad. I likhet med baderomsgulvet kan mikrosementen til veggene i rommet legges oppå eksisterende vegger og likevel gi det perfekte resultatet.

Før og etter – Mikrosement på badet

Følgende bilder skal bidra til å understreke hvorfor mikrosement på badet bør være ditt neste valg i en oppussingssituasjon – eller bare tas med i betraktningen hvis du tenker på å pusse opp badet ditt med mikrosement.
På bildene under kan du se før- og etterbilder fra før en behandling med mikrosement på badet til etter en behandling med mikrosement på badet. Her kan du både se og føle hvordan gulvet ditt på badet virkelig kan forsterkes ved å bruke mikrosement. Uttrykket blir noe mer unikt og annerledes, og belegget lever virkelig opp til den moderne nordiske stilen, som er så godt likt og kjent blant nordmenn, noe som også er en av grunnene til at de fleste nordmenn har begynt å få øynene opp til mikrosement og dets mange fordeler som følger med valg av materiale til flere rom i hjemmet – spesielt for å fullføre en renovering av et bad.

Mikrosement, og dermed BASEBETON , gir deg dermed muligheten til å få et helt unikt design, med en solid og sklisikker overflate, gjennom en rask prosess og ikke minst en god pris.