Ofte stilte spørsmål

Ta en pause og les alt om Mikrosement Basebeton.

Her er vanlige spørsmål om mikrosement.
Selv om mikrosement er det beste alternativet for alle typer arbeid, har du noen spørsmål i tankene
– følgende spørsmål vil hjelpe deg med å fjerne alle tvil i tankene dine.

Derfor, når du tenker på mikrosement, er dette de viktige spørsmålene som umiddelbart dukker opp.

Hvis du har ytterligere spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss

-vi er alltid glade for å hjelpe deg.

Basebetont er en blanding av forskjellige mineraler, pigmenter og et bindemiddel. Disse tingene gjør produktet om til en MIKROSEMENT, en masse med samme hardhet som betong, men som er lett å påføre og har en total tykkelse ca 1 mm.

Med mikrosementen sparer du mye tid ettersom at du kan legge den på mange forskjellige underlag (så lenge de er stabile).

Basebeton er et fritt design som har alle egenskapene og mulighetene man trenger for å få moderne og innovative løsninger.

Av alle disse årsakene og mer, får flere og flere byggfagfolk inn for dette belegget for bruk på gulv, vegger, trapper og til og med møbler.

Mikrosement er øyeblikkets belegg. Et byggemateriale som har blitt fasjonabelt de siste årene innen interiør, både i private hjem og i store næringslokaler (blant annet restauranter, hoteller, fabrikker, kjøpesentre og idrettssentre).

En dekorativ trend på vei oppover takket være dens utmerkede kvaliteter sammenlignet med andre dekorative belegg: høy motstand mot trafikk, slag, slitasje og til og med brann; det trenger ikke ekspansjonsfuger ettersom det er et kontinuerlig belegg; den fester seg til det eksisterende underlaget, så det er ikke behov for byggearbeid; det krever nesten ikke vedlikehold og tilbyr et bredt utvalg av overflater, blant mange andre fordeler.

Flerfarget medium/ fin korn, små vannmerker og skygger er en del av naturens egen overflate og kan ikke defineres som feil.

Det anbefales ikke å plassere vaser eller andre lignende gjenstander som avgir fuktighet direkte på overflaten. Du kan for eksempel plassere et brett under vasen for å beskytte mikrosement. Unngå å dra gjenstander over overflaten og pass på at du ikke plasserer harde og skarpe dekorelementer direkte på mikrosementen. Det anbefales å bruke filtknotter, coasters, brett eller lignende som et beskyttende underlag. 

 

Vanligvis inkluderer Basebeton beleggen primer, etterfulgt av 2 strøk med mikrosement og sluttlakk. Hele laget vil kun være ca. 1-2 mm.

Ja, Basebeton  har antiskliegenskaper og er ikke glatt.

Basebeton er svært slitesterk, og den trenger ikke byttes ut, men et topp nytt lag med lakk anbefales hvis stedet har høy trafikk.

Ja, Basebeton kan også brukes i møbler; den kan også brukes på kjøkkenskap, bord og til og med dører. Du kan matche møblene dine med vegger og gulv, og rengjøringsprosessen blir også enkel.

Både mikrosement og Basebeton er laget med en helt annen teknologi; Basebeton har gjennomgått sliping og impregnering, mens standard mikrosement bare er en blanding av sement og harpiks. Det er en sjanse for fuktinntrengning i standard mikrosement, mens Basebeton er fuktbestandig, så det er ingen grunn til å bekymre deg for mugg og flekker. Resultatet kan variere fra standarddesignene, mens i Basebeton kan kundene endre farge, tone og design og finish når det er nødvendig.

Ja, mikrosement kan brukes i dusjer og det vil være et flott alternativ siden mikrosement er slitesterk og siden det ikke er skjøter, vil overflaten være glatt uten smuss.

Ja, den kan brukes både innendørs og utendørs, da den er motstandsdyktig mot fuktighet og temperaturforandringer.

Ja, det er alltid mulig å legge Basebeton på toppen av flislagt eksisterende gulv.

Basebeton kan enkelt rengjøres ved hjelp av vanlig vann og et ikke aggressivt vaskemiddel.

Bruk en fuktig klut ved behov for rengjøringen av mikrosementoverflaten. Det anbefales ikke å bruke sterke rengjøringsmidler da dette kan føre til misfarging og skade på overflaten. Dersom du likevel skulle ha behov for å bruke rengjøringsmidler er det viktig å bruke milde produkter (ph neutral)

Rengjøringen er uanstrengt da den ikke har noen skjøter/ fuger.

Ja, det er mulig å påføre mikrosement over varmekabel, Basebeton tåler høy varme.

Fordi mikrosement er bare 1-1,5 mm, leder Basebeton selv varme uten merkbare endringer.

Ja, på grunn av blandingen av polymerer er Basebeton fleksibel og vil ikke sprekke ved en temperaturendring.

Varigheten av prosedyren for påføring av mikrosement avhenger av hvor mye areal som skal dekkes. Vanligvis tar det fra 2 dager:

DAG1:

  1. Primer MCG
  2. Basebeton BASA
  3. Basebeton SENSE 

DAG2:

  1. Master protect LAKK

 

Ja, siden Basebeton er temperaturbestandig, kan den også brukes som peisbelegg.

Ja, mikrosement kan også brukes i trapper.

Ja, mikrosement Basebeton er vanntett, fuktbestandig og ikke sugende mikrosement.

Mikrosement Basebeton har lang holdbarhet, er vedlikeholdsfritt og kort «application» tid.

Kan brukes sammen med alle andre typer materiell og egner seg godt til å utarbeide stilige kombinasjoner og unike løsninger for alle stiler.

Basebeton har meget gode heftegenskaper og kan brukes på de fleste underlag, som f.eks. glass, metall, mur, flis og gips- eller trefiberplater. BaseBeton egner seg derfor godt til rehabilitering av bad der man kan legge den direkte på eksisterende fliser eller våtromplater. Det kan også legges på vanlige gulv, benkeplater og til og med møbler – mulighetene er uendelige!

En av særtrekkene ved Basebeton  sammenlignet med andre dekorative belegg er dens høye motstand og hardhet. Når det gjelder Basebeton Plus, kan de til og med brukes i områder med høy trafikk.

Hardheten til Basebeton avhenger av underlaget det legges på

Basebeton resistance to impact: Although Basebeton is a relatively hard material, its resistance to impact depends to some extent on the substrate. Due to the low thickness, mikrosement will deform with a strong impact if the support is deformed.

For example, if we use mikrosement on plaster and the base deforms because it is not very resistant, the mikrosement will also deform. On the other hand, if we use Basebeton on terrazzo or similar substrates, the resistance of the mikrosement will be greater.

Chemical resistance:
Basebeton resistance to stains and liquids: Mikrosement’s resistance to stains and liquids will depend on the sealant used to protect the coating. The sealer (Lakk) is the final layer of the mikrosement application, which is what makes protects it from stains. Our MASTER PROTECT are highly resistant to stains and liquids. According to the various tests carried out, MASTER PROTECT protect against oil, cola, red wine and similar stains.

Mikrosement stains from vinegar or lemon juice leave small marks after two hours of exposure. This surface is affected by acid just like marble, but if we act by cleaning quickly, no marks will remain. Stains from white vinegar, pure bleach, acetone and ammonia leave marks after half an hour of exposure. But if we clean the microcement quickly, there will be no marks left. The texture of the microcement and the difficulty of cleaning must also be taken into account.

Mikrosement kan påføres på nesten alle typer underlag: sementmørtel, selvnivellerende mørtel, terrazzo, marmor, fliser eller gipsplater. Mikrosement kan påføres på vertikale og horisontale overflater.

En allsidighet som vi kan lage trapper med mikrosement, bad, kjøkken og til og med møbler

Ja, mikrosement kan ikke påføres på naturlig tre eller støtter dannet av stykker som kan ekspandere annerledes.

En av hovedegenskapene til mikrosement er dens høye vedheft. Takket være dette er det mulig å påføre mikrosement på f.ex.: fliser, fremskynde renovering og unngå å fjerne det originale belegget. Så lenge flisene er faste og ikke løse. 

Prisen på mikrosement-jobb varierer avhengig av mange faktorer.

Bare en profesjonell applikator av dette dekorative belegget kan gi en nøyaktig pris per kvadratmeter av dette belegget.

Reisetiden til de profesjonelle, hvilken type mikrosement som er valgt og underlaget som mikrosementet skal påføres på – er noen av faktorene som vil bestemme prisen per kvadratmeter. Mange faktorer bestemmer prisen på mikrosement: kvaliteten på materialet, kvadratmeteret på overflaten som skal dekkes eller kompleksiteten i arbeidet.  

Hvor mye koster mikrosement-jobb?

Kort sagt, prisen på mikrosement-jobb kan variere avhengig av alle faktorene som er nevnt ovenfor. En vanlig kvadratmeterpris er 2500 til 5000 kroner. Denne meterprisen inkluderer både materialer og arbeid.

For å bestemme den endelige prisen per m2 mikrosement må følgende elementer tas i betraktning:

1.Tilstanden på overflaten som skal belegges med mikrosement

En av de viktigste faktorene for å måle prisen på mikrosement er tilstanden på overflaten som skal belegges med dette dekorative belegget. Hvis underlaget er i dårlig form eller forholdene ikke er de mest passende, vil det være viktig å arbeide med å forberede og kondisjonere det før du påfører mikrosementet. Dette vil øke kvadratmeterprisen for mikrosementet og arbeidskostnadene. For eksempel ved påføring av mikrosement for gulv eller vegger på fliser -må det tas en rekke trinn for å hindre at fugene markeres, og derfor økes den endelige kostnaden.

2.  Kompleksitet i påføring av mikrosement

Jo mer komplisert og vanskelig arbeidet som skal utføres, desto dyrere blir arbeidskraften for påføring av mikrosement, ettersom flere timers arbeid vil kreves for å utføre renoveringen. Belegg veggene på et bad med en eller flere søyler; mikrosement trapper; en servant eller benkeplate vil kreve mer møysommelig påføring ettersom det er overflater med flere hjørner og kanter. Alt dette vil resultere i at prisen på mikrosement blir høyere.

3. Mikrosementfarger

Fargene på mikrosement er også avgjørende. Hvis du velger flere farge for å dekke det samme rommet, vil arbeidstiden øke, ettersom fagmannen må nøye avgrense de forskjellige områdene som skal behandles ved hjelp av malertape. Det vil også være nødvendig å vente på at mikrosementfargen tørker skikkelig og beskytter den mot flekker før du begynner med neste farge.

4. Hvor mange kvadratmeter 

Som hovedregel vil prisen på mikrosement per m2 være lavere jo flere kvadratmeter overflaten som skal belegges.
Tvert imot, jo større overflateareal, desto høyere er prisen på mikrosement per kvadratmeter.

5. Profesjonalitet av mikrosement-applikatorer

Bare en «ekspert mikrosement-applikator» kan garantere et vellykket arbeid eller renovering, ettersom det er nødvendig med spesifikk opplæring for riktig påføring av dette dekorative belegget.

En ekspert som vil kontrollere alle typer mikrosementprogrammer, til enhver tid vite hvilken arbeidsmetode som er den mest hensiktsmessige i hvert tilfelle og følge alle trinnene nøye.

6. Kvalitet på mikrosement

Kvaliteten på materialet har selvfølgelig en direkte innflytelse på prisen på mikrosement. Jo bedre ytelsen til mikrosementet er, desto høyere blir kostnaden.

 

Hvis du trenger mer informasjon om prisen på mikrosement per kvadratmeter
eller for å be om et personlig tilbud, ikke nøl med å kontakte oss her.