Oslo, Viken

Oslo, Viken Mikrosement Ofte stilte spørsmål om mikrosement

Hva er mikrosement?

Mikrosement er en blanding av forskjellige mineraler, pigmenter og et bindemiddel.

Disse tingene gjør produktet om til en mikrosement, en masse med samme hardhet som betong, men som er lett å påføre og har en total tykkelse på 2-5mm.

Med mikrosementen sparer du mye tid ettersom at du kan legge den på mange forskjellige underlag (så lenge de er stabile).

Mikrosementen er et fritt design som har alle egenskapene og mulighetene man trenger for å få moderne og innovative løsninger. 

Hva brukes mikrosement til?

Mikrosement kan også brukes på de fleste underlag og egner seg veldig godt til rehabilitering av bad med eksisterende fliser eller våtromsplater,  på gulv, benkeplater, til baderoms interiør og egner seg også godt utvendig

Hvorfor velge mikrosement?

Mikrosement har lang holdbarhet, er vedlikeholdsfritt og kan enkelt pusses ned for en eventuell ny “finish” om det ønskes.

Kan brukes sammen med alle andre typer materiell og egner seg godt til å utarbeide stilige kombinasjoner og unike løsninger for alle stiler.

Mikrosement har meget gode heftegenskaper og kan brukes på de fleste underlag, som f.eks. glass, metall, mur, fliser og gips- eller trefiberplater. Mikrosementen egner seg derfor godt til rehabilitering av bad der man kan legge den direkte på eksisterende fliser eller våtromplater. Det kan også legges på vanlige gulv, benkeplater og til og med møbler – mulighetene er uendelige!

Mikrosement kan også brukes utendørs på f.eks. trapper, balkong eller terrasse.

HVOR LENGE tar en instalasjon av mikrosement?

Dag 1). Forberedelse – Epoksybase der det er nødvendig. Glassfibernett lagt og satt fast med vannbasert forbindelse
Dag 2). Første lag med Microbase blir lagt på.
Dag 3). Første lag av Microbase blir slepet ned med elektriske håndholdte slipemaskiner, deretter blir andre lag av Microbase lagt på
Dag 4). Andre laget av Microbase blir slepet ned med elektriske håndholdte slipemaskiner. Første lag av den endelige mikrosementforbindelsen som blir lagt på (fin, dekk, stein)
Dag 5). Første lag av den endelige Mikrosement Microdeck blir slepet. Andre lag av den endelige Mikrosement-forbindelsen blir lagt på.
Dag 6). Andre strøk av den endelige mikrosementforbindelsen blir slipt. De siste 4 strøkene med presealer og forsegler blir påført. Dette gir gulv / vegger ultimativ beskyttelse, sklisikre elementer der det er nødvendig og den endelige ønskede finishen

 

1. Hva er styrken og hardheten til mikrosementet?

En av særtrekkene ved mikrosement sammenlignet med andre dekorative belegg er dens høye motstand og hardhet. Når det gjelder Evolution Microdeck, kan de til og med brukes i områder med høy trafikk.

Motstanden og hardheten til dette belegget kan påvirkes av mange faktorer, inkludert: substratet som mikrosementet skal påføres, hvilken type mikrosement som velges eller lakk.

Mekanisk motstand
Mikrosementmotstand mot støt: Selv om mikrosement er et relativt hardt materiale, avhenger motstanden mot støt til en viss grad av underlaget. På grunn av den lave tykkelsen vil mikrosement deformeres ved et kraftig slag hvis støtten deformeres.

For eksempel, hvis vi bruker mikrosement på gips og basen deformeres fordi den ikke er veldig motstandsdyktig, vil mikrosementet også deformeres. På den annen side, hvis vi bruker mikrosement på terrazzo eller lignende underlag, vil motstanden til mikrosementet være større.

Mikrosementets motstand mot slitasje: Mikrosementets motstand mot slitasje avhenger også av typen mikrosement og tetningsmassen (toplakk) som brukes. Topciment har tre sammenhengende gulvbelegg tilgjengelig: Sttandard MicroDeck og MicroStone, Evoluttion Microdeck og Efectto Medium. Alle er belegg med utvalgte agregater med større partikkelstørrelse, noe som gjør dem mer motstandsdyktige mot kompresjon og slitasje.
Når det gjelder forseglerne, selv om motstandene er de samme, jo høyere glans, desto mer synlig er slitasjemerker. Matt finish reflekterer ikke lys eller reflekterer det minimalt og satin finish er det mest naturlige.

Kjemisk motstand
Mikrosementets motstand mot flekker og væsker: Mikrosementets motstand mot flekker og væsker vil avhenge av tetningsmassen som brukes for å beskytte belegget. Forsegleren er det siste laget av mikrosementapplikasjonen, som er det som gjør den vanntett og beskytter den mot flekker. Våre Topsealer -forseglere er svært motstandsdyktige mot flekker og væsker. I henhold til de forskjellige testene som er utført, beskytter Topsealers mot olje, cola, rødvin og lignende flekker.

Mikroksementflekker fra eddik eller sitronsaft etterlater små merker etter to timers eksponering. Denne overflaten påvirkes av syre akkurat som marmor, men hvis vi handler ved å rengjøre raskt, vil det ikke bli igjen merker. Flekker fra salmiakk, rent blekemiddel, aceton og ammoniakk etterlater merker etter en halv times eksponering. Men hvis vi rengjør mikrosementet raskt, vil det ikke være merker igjen. Teksturen til mikrosementet og vanskeligheten med rengjøring må også tas i betraktning.

Merking på grunn av at en skarp gjenstand treffer Microdeck -gulvet .
Ulike tekstur og motstandsdyktighet på et gulv med mikrosement
Ugjennomtrengelighet av mikrosement

Mikrosement kan påføres på nesten alle typer underlag: sementmørtel, selvnivellerende mørtel, terrazzo, marmor, fliser, gips eller gipsplater. Mikrosement kan også påføres på vertikale og horisontale overflater, innvendig og utvendig.

En allsidighet som vi kan lage trapper med mikrosement, bad, kjøkken og til og med basseng.

Ja, mikrosement kan ikke påføres på naturlig tre eller støtter dannet av stykker som kan ekspandere annerledes.

En av hovedegenskapene til mikrosement er dens høye vedheft. Takket være dette er det mulig å påføre mikrosement på fliser, fremskynde renovering og unngå å fjerne det originale belegget. Så lenge flisene er faste og ikke løse. I disse tilfellene er det nødvendig å bruke armeringsnett for å støtte underlaget.

Mikrosement på naturlig tre eller parkett?

Parkett eller naturlig tregulv har et stort antall fuger, platene ekspanderer i forskjellige retninger og forårsaker spenninger som er vanskelige å kontrollere, noe som kan forårsake sprekker i belegget, så de er ikke egnet for påføring av mikrosement direkte på dem. I disse tilfellene er det nødvendig å løfte det eksisterende gulvet og forberede underlaget før du legger produktet.

Hvor mye koster mikrosement per m2?

Prisen på mikrosement varierer avhengig av mange faktorer. Bare en profesjonell applikator av dette dekorative belegget kan gi en nøyaktig pris per kvadratmeter av dette belegget.

Reisetiden til de profesjonelle, hvilken type mikrosement som er valgt og underlaget som mikrocementet skal påføres på er noen av faktorene som vil bestemme prisen per kvadratmeter mikrosement.

Mange faktorer bestemmer prisen på mikrosement: kvaliteten på materialet, kvadratmeteret på overflaten som skal dekkes eller kompleksiteten i arbeidet. Les videre for å finne ut hvor mye mikrosement koster i 2021.

Mikrosement er øyeblikkets belegg. Et byggemateriale som har blitt fasjonabelt de siste årene innen interiør, både i private hjem og i store næringslokaler (blant annet restauranter, hoteller, fabrikker, kjøpesentre og idrettssentre).

En dekorativ trend på vei oppover takket være dens utmerkede kvaliteter sammenlignet med andre dekorative belegg: høy motstand mot trafikk, slag, slitasje og til og med brann; det trenger ikke ekspansjonsfuger ettersom det er et kontinuerlig belegg; den fester seg til det eksisterende underlaget, så det er ikke behov for byggearbeid; det krever nesten ikke vedlikehold og tilbyr et bredt utvalg av overflater, blant mange andre fordeler.

Av alle disse årsakene og mer, går flere og flere byggfagfolk inn for dette belegget for bruk på gulv, vegger, trapper, svømmebassenger og til og med møbler. Men hvor mye koster det å legge mikrosement? Les videre for å finne ut.

 

Prisen på mikrosement per kvadratmeter avhenger av mange faktorer, men bare en profesjonell applikator vil kunne bestemme prisen per kvadratmeter mikrosement nøyaktig. Kvaliteten på materialet, kvadratmeterne på overflaten som skal dekkes og kompleksiteten i arbeidet er bare noen av elementene som vil bestemme den endelige kostnaden for mikrosement.

For å oppnå et kvalitetsresultat og langsiktige garantier i et arbeid med mikrosement, er tre forhold nødvendige: riktig forberedelse av overflaten, valg av et godt dekorativt belegg og bruk av en kvalifisert og erfaren fagmann.

Nedenfor forklarer vi alt du trenger å vite om prisen på mikrosement per kvadratmeter

Hvilke elementer påvirker prisen på mikrosement

Utover funksjonene og fordelene som et belegg kan gi, er prisen på de samme betingelsene det endelige valget for å takle et verk. For å bestemme den endelige prisen per m2 mikrosement må følgende elementer tas i betraktning:

Tilstanden på overflaten som skal belegges med mikrosement

En av de viktigste faktorene for å måle prisen på mikrosement er tilstanden på overflaten som skal belegges med dette dekorative belegget. Hvis underlaget er i dårlig form eller forholdene ikke er de mest passende, vil det være viktig å arbeide med å forberede og kondisjonere det før du påfører mikrosementet. Dette vil øke kvadratmeterprisen for mikrosementet og arbeidskostnadene.

+ info Tidligere behandling før påføring av mikrosement.

For eksempel ved påføring av mikrosement for gulv eller mikrosement for vegger på fliser må det tas en rekke trinn for å hindre at fugene markeres, og derfor økes den endelige kostnaden.

Kompleksitet i påføring av mikrosement

Jo mer komplisert og vanskelig arbeidet som skal utføres, desto dyrere blir arbeidskraften for påføring av mikrosement, ettersom flere timers arbeid vil kreves for å utføre renoveringen. Belegg veggene på et bad med en eller flere søyler; mikrosement trapper; en servant eller benkeplate vil kreve mer møysommelig påføring ettersom det er overflater med flere hjørner og kanter. Alt dette vil resultere i at prisen på mikrosement blir høyere.

Mikrosementfarger

Fargene på mikrosement er også avgjørende. Hvis du velger flere pigmenter for å dekke det samme rommet, vil arbeidstiden øke, ettersom fagmannen må nøye avgrense de forskjellige områdene som skal behandles ved hjelp av malertape. Det vil også være nødvendig å vente på at mikrosementfargen tørker skikkelig og beskytter den mot flekker før du begynner med neste pigment.

Kvadratmeter av mikrosement

Som hovedregel vil prisen på mikrosement per m2 være lavere jo flere kvadratmeter overflaten som skal belegges.
Tvert imot, jo større overflateareal, desto høyere er prisen på mikrosement per kvadratmeter.

Hvorfor skjer dette? Fordi det er faste kostnader og arbeidstid som ikke direkte avhenger av kvadratmeterne som skal belegges med mikrosement.

Profesjonalitet av mikrosementapplikatorer

Bare en ekspert mikrosementapplikator kan garantere et vellykket arbeid eller renovering, ettersom det er nødvendig med spesifikk opplæring for riktig påføring av dette dekorative belegget.

En ekspert som vil kontrollere alle typer mikrosementprogrammer, til enhver tid vite hvilken arbeidsmetode som er den mest hensiktsmessige i hvert tilfelle og følge alle trinnene nøye.

Kvalitet på mikrosement

Kvaliteten på materialet har selvfølgelig en direkte innflytelse på prisen på mikrosement. Jo bedre ytelsen til mikrosementet er, desto høyere blir kostnaden.

 

Kort sagt, prisen på mikrosement kan variere avhengig av alle faktorene som er nevnt ovenfor. Den endelige prisen i 2021 er mellom 2500 og 3500 kr. per kvadratmeter, omtrent.

Hvis du trenger mer informasjon om prisen på mikrosement per kvadratmeter eller for å be om et personlig tilbud, ikke nøl med å kontakte oss har.